יום חמישי, 17 באוקטובר 2024

קורינה פלפלת וקינמון

 

בכל שעה ביום כשעוברים ליד הבית של קורינה ריחות התבשילים והמאפים מושכים חזק באפך.

אתה שואף עמוק, אוסף את כל הריח ומיד בלוטות הרוק ואלה של קיבתך מתחילים לזמר שירים של תקווה, שאולי, אולי קורינה תציץ ותראה אותך מבעד לחלון המטבח שלה, זה הפונה אל הרחוב, תראה אותך, תשמע את המיית קיבתך ותסמן בידה שתבוא, כשתכנס.

ואתה בכניסתך כולך אפוף ושיכור מריחות היא תפנה ותגיד: 

"הכנתי משהו חדש היום, בוא תטעם ביס קטן ונראה", כך היא תגיד עם מיד עם כניסתך

היא תוותר על ברכות של נימוס ומילים על הא ודא.


ואתה יודע שקורינה מבשלת ואופה מעדנים והיום הוא יום המזל שלך.


כשבאים לביתה של קורינה לטעום או לשבת ממש לאכול, היא אומרת:

"דבר ראשון זה הריח, אם הוא מדגדג דִגדוד של נועם בחוטם והוא מדליק משהו בזיכרון או במיצי הבטן זה הסימן הראשון, אחר כך באים העיניים, האם יפה האוכל לעין? אם גם המבחן הזה עובר, רק אז מגיע השלב האחרון, שלב הטעימה, והכי כדאי בביס הראשון לעצום את העיניים ולאט לאט..."

כשהייתי בא למטבח של קורינה, היא נהגה דבר ראשון לשאול:

"נו איך הריח?"
ואני עונה:

"הסתכלי איך כולי זורח". 




תבשיל בסיר אחד: פרגיות אורז ירוק ולימון כבוש

מצרכים

 8 נתחי פרגיות מחולקים ל 3 כל אחד
2
 כוסות אורז יסמין שנשטף והושרה במים
2
 שורשי שומר קצוצים או אחד גדול (קצוץ כמו בצל קצוץ)
צרור עלי פטרוזליה קצוצים
צרור עלי שמיר קצוצים
צרור עלי כוסברה קצוצים או עלי תרד
 1
כף גדולה של לימון כבוש קצוץ קטן
גרידה לימון אחד
 2-3
כפות רכז רימונים
מלח
פלפל שחור
פפריקה
מעט גרידת אגוז מוסקט
גרגירי רימון לקישוט
וזרזיף של רכז מעל כל מנה

אופן הכנה
מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה את נתחי הפרגיות
מחממים מעט שמן במחבת
מניחים את נתחי הפרגיות במחבת חמה כשתי דקות על כל צד לצורך הזהבה קלה ומוסיפים את רכז הרימונים להתאחד ולהתקרמל לעוד 2 דקות.
מערבבים את האורז עם צרורות הירוקים, הלימון הכבוש, גרידת הלימון, אגוז המוסקט והתבלינים.
מחמים מעט שמן בסיר רחב מטגנים את השומר הקצוץ עד לשקיפות/ הזהבה קלה.
מוסיפים את האורז המעורבב ומערבבים היטב כך שכל המרכיבים בסיר מעורבבים היטב (השמן, השומר הקצוץ ותערובת האורז יתמזגו זה בזה),

מוסיפים את נתחי הפרגית, יוצקים על הכל מים רותחים ( כ2  סמ מעל גובה האורז) מכסים, מנמיכים את האש (כחצי שעה). מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 5 דקות. להתרגלות.
כשפותחים את הסיר נושמים עמוק עם עיינים עצומות, לבדוק עם הריח מדגדג לנו דגדוג נעים באף.
כשמגישים לצלחת מפזרים מעל גרגירי רימון ומעט עלי פטרוזליה, וזרזיף דק של רכז רימונים.
אם העין נהנית, כדאי לעבור ולבדוק איך הטעם
ככה זה אצל קורינה פלפלת- ולפעמים- אגוז מוסקט.😋

חג שקט ובטוח

ולאור בקשה טבעונית מיוחדת מצאתי בבלוג של YARDENSH

https://yardensh.com/%D7%9E%D7%9C%D7%91%D7%99-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה